Ursäkta röran – Vi bygger en Hemsida här!

Ibland blir jag bara sådär förvånad över hur en del lägger ner en ofantlig massa tid på helt fel saker. Att det är fel saker kan bero på olika ting. Antingen att personen helt enkelt saknar kompetens för en viss uppgift och istället bör låta någon annan göra den vilket sparar enormt med tid och därmed pengar (I detta inlägg är tid lika med pengar). Den andra orsaken är att någon redan gjort jobbet en gång tidigare varav man slösar både energi och tid på att göra något som redan är gjort av en eller en massa andra tidigare.

För att ta lite mer konkreta exempel så stöter man ibland på hemsidor med stor röd text i stil med “Ursäkta att hemsidan är hemskt ful men vi bygger faktiskt om”. Om en så kallad “ombyggnad” av hemsida tar sådan lång tid att man låter besökarna mötas av en byggskylt så lägger man säkerligen ner energi på fel saker. Problemet är som jag nämner lite tidigare att man med all sannolikhet saknar kompetens för just denna arbetsuppgift och lösningen – ja den är inte längre bort än en sökning på gratis hemsida etc. Eller varför inte wordpress.

Det underbara med WordPress är att om man inte läst alla programmeringskurser därute ändå kan förmedla något på internet eller på ren svenska bygga en schyst hemsida. För i det här fallet så har någon eller några redan gjort jobbet så varför uppfinna hjulet igen? Nu säger jag inte att det är fel att lära sig programmera eller för den delen fördjupa sig i hur WP är uppbyggt. Det här handlar snarare om de som inte har tiden till att både sätta sig in i programmeringsbiten och dessutom skriva bra content som ju faktiskt är syftet med hela hemsidan och vill man tjäna lite kosing på det hela så kan man inte lägga ner oändligt med manstimmar för då kommer man chockas över en timlön som är mindre än när man klippte gräset åt grannarna som  liten.

Så för att knyta ihop säcken så gäller det att lägga energi på rätt saker om man vill göra hemsidor och tjäna pengar. I grund och botten handlar det om att känna sina styrkor och svagheter bland arbetsmomenten och sedan använda de delar som faktiskt ger mest under större delen av tiden. Är du grym på att skriva content men inte har en aning om hur man lägger till nya widget-områden så strunt i det. Tiden det tar att lära sig kanske kostar mer än om du lägger tiden på att skriva ny content till en annan sida. Vill du mot förmodan ha nya widget-områden så kan du alltid fråga någon som kan om hjälp.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 2 comments… read them below or add one }

Martin januari 21, 2011 kl. 08:11

Huvudet på spiken! Det man är bra på måste alltid vara kärnan i verksamheten. Det är dom bitarna som betalar brödet och smöret. Låt nån annan göra det man är mindre bra på.

Svara

Fredrik januari 21, 2011 kl. 10:56

Precis, satsa på det som faktiskt betalar bra och låt andra gör resten.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: