Vad är din Edge?

Kombinationen att skapa en statisk informationssida och sedan placera adsense annonser på den är ett recept som många webbsnickrare testat på. För min del så jobbar jag ganska mycket med detta sätt och har väl inte riktigt tagit mig an affiliate delen, även om jag är riktigt sugen på det. Dock känner jag att jag vill göra klart ett av mina nuvarande projekt först.

När det kommer till att skriva informationssidor, att blogga eller varför inte skriva en bok så tror jag det finns många som sätter igång och till en början är riktigt taggade och skriver mycket, för att sedan tappa mark och inte slutföra sina projekt. Just informationssidor kan vara ett tidskrävande jobb och jag tror många någon gång har startat upp en statisk sida och sedan inte skrivit klart all info man tänkte från början pga att man tröttnat. Ska man vara framgångsrik när det kommer till att göra statiska informationssajter så tror jag det gäller att man har en viss kunskap eller fördel på området – man har en edge.

Att ha en edge på ett område kan ha flera betydelser och kan tolkas på lite olika sätt. Har du en edge – en fördel som marknadsförare på ett företag är det ju dumt att du sysslar med tillverkning etc.

Vad är Edge och vart får man den?

När det kommer till edge och informationssidor så skulle jag vilja klassificera den i två delar. Antingen kan det vara att du är duktig på ämnet du tänker skriva om av någon anledning. Kanske har du läst en specifik utbildning eller jobbat på ett speciellt jobb. En fondmäklare kommer ju tex ha en fördel om han eller hon gör sidor om fonder, ekonomi etc eftersom personen arbetar med detta dagligen och förmodligen läst en längre utbildning på ämnet – personen har en edge och detta kommer underlätta rejält om personen vill göra informationssidor inom ämnet.

Det andra delen skulle jag vilja säga är ett brinnande intresse. Om man skriver om något som verkligen intresserar en så kommer det gå betydligt lättare att slutföra informationssidan och hålla den uppdaterad med tanke på att man förmodligen håller sig själv uppdaterad på ämnet då det intresserar en. Tänker man steget längre här så förstår man även att denna del tillslut kommer mynna ut i den första delen av edge – att man tillslut får en kunskapsmässig fördel.

Vad är då själva syftet med den här texten?
Då jag själv håller på en hel del med informationssidor och dylikt så tror jag det är helt avgörande i hur långvarig man blir beroende på hur man väljer att arbeta. Skriver man sidor om saker som får en att må illa men som kanske betalar bättre i adsense så tror jag man i det långa loppet ändå tappar med tanke på att risken att tröttna ur är större.

Nästa gång du researchar på ett nytt hemsideprojekt så titta inte enbart på vad annonsörerna betalar. Vad är du duktig på, vad intresserar dig? Välj något av dessa saker och det kommer både bli roligare och garanterat ett bättre resultat i slutändan.

Som så mycket annat ska man prioritera att ha roligt och lära sig saker före att tjäna en massa pengar. Det första kommer med lite tur leda till det andra med det andra kommer sällan leda till det första.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 7 comments… read them below or add one }

Jonas december 14, 2010 kl. 09:10

Bra skrivet och huvudet på spiken! Min erfarenhet är att det går att skriva infosidor om nästan allt när man väl fått upp ångan. Men i början ska man helt klart skriva om sån man är intresserad av, och kanske även kan en del om.

Svara

Fredrik december 14, 2010 kl. 09:44

Tack! Främst så tror jag det är viktigt för personer som vill göra sina första sidor att inte ta sig an något tungt ämne och sedan lägga ner för att det helt enkelt blev för tråkigt. Sen tror jag det är av stor fördel om man har en gnutta intresse för då går uppdateringarna betydligt enklare och kanske av bara farten 🙂

Svara

Nabil december 14, 2010 kl. 09:20

Håller med Jonas. Det är sjukt mycket lättare att skriva om något man är intresserad av. Jag har sidor om håravfall och viktminskning. Det kan vara lagom kul att skriva där, liksom.

Min tanke är att jag slutför mina (runt 10) projekt innan årets slut. Då är det tänkt att alla hemsidor rankar högst upp i Google för sina fraser och tjänar pengar åt mig. Någon/några månader senare säljer jag majoriteten av sidorna för att börja på ny kula, fast med ett projekt jag faktiskt är intresserad av.

Svara

Fredrik december 14, 2010 kl. 09:46

De tio projekten är det enbart informationssidor? Sen tänkte jag höra hur du värderar sidorna och hur du hittar kunder?

Lär ju vara av stor betydelse hur mycket sidorna drar in varje månad osv?

Svara

Fredrik december 14, 2010 kl. 09:47

Föresten Jonas hur har det gått med försäljningen av hälsoprodukter?

Svara

Jonas december 16, 2010 kl. 10:23

Det gick alldeles lysande, sålt och klart. =)

Svara

Fredrik december 16, 2010 kl. 12:05

Då får man ta och gratulera! 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: