Vad har Du att Förlora?

Ibland när jag får tråkigt (japp det händer) brukar jag leta runt efter intervjuer med framgångsrika entreprenörer. Dels så tycker jag det är otroligt inspirerande att ta del av berättelser från personer som lyckats som entreprenörer och sen brukar man alltid få ett och annat tips.

Sista jag letade runt så kom jag över en intervju med en person som blott 30 år gammal hade startat över 6 multimiljon företag varav han sålt vissa för miljardbelopp. Det var inte detta i sig som fångade min uppmärksamhet utan det faktum att han vuxit upp fattigt, hade en far som var alkoholist och en mor som var tvungen att ha flera jobb för att det skulle klara sig. Men trots dessa förutsättningar så lyckades personen skapa flera otroligt framgångsrika företag.

Kan även tillägga att han saknade utbildning efter grundskolan. En egenskap som den här personen verkade ha var hans förmåga att ta hjälp av rätt personer. Det här är något som jag själv ofta tänker på då jag tidigare alltid ville va bra på allting själv. När jag exempelvis började göra hemsidor så ville jag vara experten på alla området, något som man efter att ha hållit på med detta ett tag inser är väldigt tidskrävande. Med tiden så har jag insett vad jag faktiskt tycker är roligast att göra och därmed de saker som jag blivit bättre på. Övriga saker kan med andra ord vara fördelaktigt att outsourcea så att man kan fokusera på det man kan bäst.

För att gå tillbaka till den framgångsrika entreprenören så fick han under intervjun frågan varför just han hade lyckats. Hans svar var kort och enkelt. Han var orädd med tanke på att han inte hade något att förlora. Skulle han misslyckas så skulle han ändå inte kunna ha det ekonomiskt sämre än innan med tanke på den fattigdom han växte upp i. Det här är något som jag tänkt mycket på de senaste dagarna just att inte vara rädd utan att faktiskt våga! Man måste försöka fråga sig vad det värsta som kan hända är.

Låt oss säga att du är sugen på att investera lite pengar i aktier. Vad är det värsta som kan hända? Jo att du förlorar dina satsade pengar. Du kommer dock ha lärt dig en hel del på traven och inte investera i företag med väldigt hög risk.

Jag tänker fortsätta att fråga mig själv vad det värsta som kan hända är när rädslan smyger sig på. Jag kommer i framtiden starta ett fastighetsbolag och det värsta som kan hända när jag köper min första fastighet är att allt går sönder och att företaget konkar. Det som i sin tur händer då är att jag kommer grina ett par dar och förhoppningsvis komma på fötter igen. Vänder man på steken och ser på vad som också kan komma av att jag köper den där fastigheten är att i framtiden bli ekonomiskt oberoende, att kunna göra vad jag vill med min tid och spendera den med nära och kära. Jag är i alla fall villig att ta den risken!

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: