Vad har du lärt dig från Eurokrisen?

En viktig del i utvecklingsprocessen är att lära sig av tidigare misstag. För gör man inte det så riskerar man att göra om samma misstag igen. Det kloka är istället att ta vara på misstaget precis som att du tar vara på saker som går bra och lär dig något för att nästa gång vara i en bättre position.

Det är nog ingen som har missat Grekkaoset som just nu skakar om hela Europa. För en åskådare kan detta vara lätt förvirrande, att man ena dagen ber om pengar från övriga Eu länder för att dagarna senare riskera hela räddningen med en folkomröstning. Det är utan tvekan ett spänt läge på världens börser vilket leder till att minsta nyhet kan få kurserna att flyga åt den ena eller andra riktningen.

När situationer som dessa uppstår är det lätt att tänkta “snabba pengar” med tanke på att aktiekurserna kan pendla med 20% på bara några dagar. Dock tror jag det är viktigt att vara försiktig, för det räcker med att man bränner sig en gång för att det ska vara riktigt kört på ett tag.

Vad jag lärt mig under rådande kris

Något som är fascinerande är att man lär sig mycket om sig själv som investerare under dessa tider. Jag har själv alltid förespråkat att man ska vara försiktig när det skakar på börserna som nu men har ändå inte hållit mig ifrån att göra flertalet affärer. Nu har jag haft tur att många av dessa gått bra, men samtidigt har det känts dumt när man likt en trader säljer hela innehavet i en aktie ena dagen, för att inse att kursen sedan stiger ett par dagar och helt plötsligt står högre än där du sålde.

Med detta så har jag insett att jag är bäst när jag behåller mina innehav och inte agerar i panik, samtidigt som att jag alltid har likvida medel när köplägen uppstår. För säljer det gör jag inte, inte på dessa nivåer i alla fall och sen om det tar 3, 5 eller kanske 10 år innan jag får ett tillräckligt med betalt för mina aktier så är jag villig att vänta tills dess. För pengarna jag har på börsen behövs inte på bra länge.

Vad har du lärt dig under EU-krisen hittills?

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: