Vad krävs för att bli en Internet-Miljonär?

Förra året skrev jag ett inlägg om personer som tjänar miljoner varje månad med hjälp av internet som verktyg. Det är otroligt imponerande och många av dessa personer var runt 20 när de skapade sina sidor. Vad har dessa personer gemensamt och vilka egenskaper är det som gör att dem lyckas dra in miljoner kronor i månaden bara genom sina webbsidor?

 

Ger bort saker gratis

En intressant nämnare som man ser hos samtliga av dessa är att de faktiskt ger bort saker helt gratis till folk. De skapar ett otroligt värde för användarna vilket gjort att dessa spridigt och fått sidorna att växa. Shoemoney var en av de första med att skriva om just ämnet tjäna pengar på internet och ger bort massvis med tips till sina läsare. Kevin Rose som skapade Digg.com ger användarna möjlighet att lägga upp sina länkar som sedan har möjlighet att bli “heta” och hamna på förstasidan. Gratis är väldigt inne när det gäller att tjäna pengar på internet idag, hur korkad det än må låta. Det handlar inte om att tjäna pengar från första stunden med dina besökare, snarare är långsiktighet en vinnande faktor.

 

Inte för avsikt att tjäna pengar

En annan viktigt faktor som jag tror man kan urskilja i samtliga av dessa projekt är att de inte byggdes för avsikt att tjäna pengar. De byggdes på ett genuint intresse vilket är en betydligt starkare grund än om att tjäna pengar hade varit med i bilden från start. Detta medför ofta att kvaliten på innehållet blir betydligt högre och du borde alltid sträva efter att skriva riktigt bra innehåll till dina webbprojekt som användarna har användning för. Som sagt så är gratis gott men gratis som dessutom är bra är ännu godare.

 

Ett brinnande intresse

Sist men inte minst så krävs det ett brinnande intresse. För precis som att det kommer lysa igenom om du enbart är ute efter att tjäna pengar, så kommer det garanterat lysa igenom om du verkligen älskar det du gör. Jag hävdar ofta att man alltid ska syssla med saker som får en att må bra, som får en att känna att man verkligen gör något meningsfullt. Även här så kommer det göra att allt du gör blir så himla mycket bättre.

Sen får man inte glömma bort tålamodet. Rom byggdes inte på en dag och att bli internetmiljonär behöver inte ske på en natt för alla.

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 6 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson januari 11, 2012 kl. 11:18

Vore intressant att se vilka svenska bloggare som kan leva på inkomsten från sin blogg. Kenza är t.ex. i dagsläget Sveriges populäraste blogg med ca 500 000 unika (!) besökare i veckan men har trots det ingen (?) synlig reklam utan fokuserar på andra inkomstkällor. TkJ är väl egentligen av få som öppet gått ut med ganska exakt hur mycket han tjänar genom sin blogg även om det var ett bra tag sedan.

Svara

Fredrik januari 11, 2012 kl. 02:25

Ja det vore intressant att få lite sådana siffror. Dock så tror jag det finns många som kanske inte tillhör den absoluta toppen av bloggare sett till antal besökare som tjänar bra på sina bloggar och då tror jag främst det handlar om hur bra man är på att skapa inkomstkällor. Men sen kan jag tänkta mig att många av bloggarna som Kenza tjänar otroligt mycket indirekt med hjälp av bloggen, alltså uppdrag som sker utanför men som de fått mer eller mindre pga bloggarna.

Svara

Rasmus januari 12, 2012 kl. 12:51

Problemet idag är nog att många startar webbprojekt och bloggar ENBART för att tjäna pengar. Jag var inte mycket bättre när jag befann mig i startgroparna. Då proppade jag mina sajter och bloggar fulla med annonser och tänkte samtidigt “ju mer, desto bättre”.

Snacka om att man kände sig riktigt nere när man sedan kollade sina inkomster efter ungefär 1 månad. Det var inte många kronor som fanns på affiliatenätverken och Google Adsense 😉

Som du säger, tittar man på de allra största sajterna i världen och även läser om hur de gick tillväga för att börja tjäna miljoner i månaden så återfinns 3 ord.

1. Intresse – Allt börjar med ett brinnande intresse för något.

2. Passion – Utan passion och glöd för det man håller på med kommer man antagligen att misslyckas i längden.

3. Tålamod – Här passar meningen “Rom byggdes inte på 1 dag” in väldigt bra. Man måste jobba för att få något och inte minst på internet.

För övrigt så har jag aldrig tänkt på hur kraftfullt och viktigt det kan vara att erbjuda saker gratis. Detta är nog ett av de allra smartaste sätten för att få sin business att växa idag.

Svara

Axel Storckenfeldt januari 13, 2012 kl. 10:48

Det enda som jag tror faktiskt spelar någon roll är att man ligger steget före. Det är så otroligt mycket lättare att bygga ett varumärke och ta plats om man är “först på plan”. Det behöver inte vara först på plan med hela konceptet, utan kankse bara med en speciell lösning.

Sen för att lyckas med den unika iden krävs tålamod och passion….

Svara

Jonas februari 4, 2012 kl. 05:19

En som det verkligen har gått bra för är Blondinbella och som är förvånansvärt tydlig med hur mycket pengar hon ungefär har tjänat. Hon talar vitt och brett om hennes resor till Karibien, Medelhavet, husköp i Spanien, nya lägenheten i Stockholm etc.
Vad var hon först med? Att blogga om något så ointressant som hennes vardag, men som fick otroligt mycket besökare att stanna upp och läsa, och komma tillbaka och läsa igen.

Kissie är en som har följt i Blondinbellas fotspår, men Kissie hade ingen manager som sa till henne vad hon skulle skriva eller säga, utan hon har kört sitt race på egen hand, och om hon har tjänat några pengar öht framkommer inte alls lika tydligt.

Svara

Fredrik februari 5, 2012 kl. 11:47

Riktigt bra kommentar Jonas! Visst imponeras man av Blondinbellas driftighet och nog har hon tjänat pengar på det. Har däremot ingen koll på kissie.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: