Vart lägger Du dina Sparpengar?

Att spara undan pengar varje månad är något som alla borde göra. Även om du inte har något intresse av en massa pengar så finns det gånger då du kommer behöva dem. Vad händer exempelvis den dagen bilen klappar ihop och du tvingas laga den? Har du inte undansparade pengar till detta så kan det bli en väldigt dyr historia. Med andra ord så riskerar personer som inte sparar sina pengar att hela tiden betala mer för saker som måste betalas. Ingen bra sits.

Förhoppningsvis så har du högre visioner än så och sparar utöver detta till något mer långsiktigt. Kanske drömmer du om det där huset som du och din familj ska spendera resten av era liv i. Eller Porschen som du alltid sa du skulle ha. För att nå dessa drömmar kanske man väljer att investera större delen av sina undansparade pengar. Detta skulle kunna vara i aktier eller direkt i företag.

För egen del så har jag många drömmar. Den största som har med ekonomi att göra är att bli ekonomiskt oberoende och därmed kunna göra vad jag vill med tiden. För det är hur som helst tiden som är den dyrbaraste tillgången och att slippa behöva byta denna mot pengar är en frihet. Därför investerar jag större delen av mina sparpengar. Detta kan vara allt ifrån aktie, bostadsrätt, till mitt företag.

Vart lägger Du dina sparpengar?

 

Börja skapa Passiva Inkomster gratis hos Avanza!

Genom att skaffa ett gratis aktiekonto hos Avanza kan du redan idag börja bygga en portfölj som ger passiva inkomster.

Skapa Passiva Inkomster!

{ 10 comments… read them below or add one }

Stefan Nilsson juni 17, 2012 kl. 03:25

Den stora nackdelen med att spara på banken är att räntan äts upp av inflationen så även om man inte är intresserad av att öka sina besparingar så bör man hitta något för att åtminstone inte förlora pengar. Kanske kan ädelmetaller vara en idé men då gäller det att investera när värdet är lågt.

Svara

Fredrik juni 17, 2012 kl. 04:21

Precis man får kriga med inflationen (vilket är en svår match) om man låter pengarna dega på ett vanligt sparkonto. Helt klart mer värde i att investera om man känner att man har lite kunnande på den fronten.

Svara

Arvid juni 17, 2012 kl. 04:12

Vilken är skillnaden mellan att “spara undan” och att “spara”?

Svara

Fredrik juni 17, 2012 kl. 04:22

Är inte menat att det skulle vara någon direkt skillnad så. Men att spara undan kan för många vara att hålla pengarna borta från konsumtion 🙂

Svara

Fattiglappen juni 17, 2012 kl. 06:57

Vi försöker bygga upp en buffert men det mesta av vårt sparkapital lägger vi på amortering av befintliga lån

Svara

Fredrik juni 17, 2012 kl. 07:57

Ok men det är ju en sparform i sig! Det är nästan aldrig fel att amortera så fortsätt med det om det känns rätt 🙂

Svara

Christian R juni 17, 2012 kl. 07:51

Har du ett twitterkonto?

Svara

Fredrik juni 17, 2012 kl. 07:58

Japp det har jag (Fredframez)

Svara

legobit juni 18, 2012 kl. 10:36

Just nu så landar pengarna i aktier med bra utdelning, men majoriteten ligger på bankkonton med ~3,5% ränta.

Sparandet har väll som främsta syfte att göra mig mer oberoende av inkomstkällor. Kunna säga till chefen att dra åt helvete om det skulle bli för jävligt på jobbet, eller köpa ett litet hus kontant någonstans om man skulle bli sjuk för att minimera bostadskostnaden osv.

Sedan använder jag även ett konto som “bank” d.v.s. istället för att ta lån för att låna till en bil eller tv så “lånar” jag från det kontot och betalar tillbaka så fort jag kan. Ser ingen anledning att berika banker eller finansbolag, gör även att jag köper saker när jag behöver dom eller när det är ett väldigt bra pris, personligen handlar jag mindre när jag vet att jag kan göra det när som helst än om det är så att jag når ett “mål”

Svara

Fredrik juni 20, 2012 kl. 09:18

Oj det är bra gjort att kunna använda egna pengar och inte vara beroende av banken. Håller med att bankernas avgifter gör att man göder dem lite allt för mkt ibland.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: